Pastrav la cuptor

de Sylvia in Pastrav, 7 Sep 2015 | 38403 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, deosebita atat prin caramelizarea pastravului in otet balsamic si vin alb, cat si prin povestea frumoasa a unei zile de vara, petrecuta cu fiul meu intr-un parc natural de unde am luat si pestele. Povestea pestelui incepe intr-o insorita zi de vara in care am mers cu fiul meu intr-un parc natural din Nordul Frantei, Domaine de Vendresse, unde am facut picnic, tiroliana, ne-am jucat in aer liber, am vazut un acvariu, am privit bazine transparente unde copiii puteau sa vada cum cresc pestii, se putea pescui liber vreo 4 feluri de pesti. Noi am plecat de acolo cu un exemplar frumos de 1 kg de pastrav somonizat (cu carnea roz) pe care sunt sigura ca ar fi invidios orice bun pescar:).

 

INGREDIENTE

  • pastrav proaspat
  • vin alb demidulce
  • ierburi de provence
  • rosii cherry
  • usturoi
  • dafin
  • ulei masline
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • otet balsamic de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine, spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare, piper proaspat macinat, ierburi de provence. 

Se pune intr-un vas mare termorezistent si se adauga peste el 100 ml de vin alb demidulce, 2 linguri de ulei de masline, putin dafin, un catel de usturoi faiat fin, cateva rosii cherry. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pret de cateva ore, intorcandu-se din cand in cand pentru ca sa se patrunda de arome. 

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Inainte sa punem pestele la cuptor turnam peste el 3-4 linguri de otet balsamic negru, acesta il va carameliza si ii va da exact aciditatea de care are nevoie, este o minunatie de combinatie, am testat pentru prima data aceasta idee a mea si am fost incantata de rezultat. 

Se lasa la cuptor in functie de marime, eu l-am lasat 20 minute cu folie de aluminiu peste el si inca 15 minute fara folie, stropindu-l cu suc din tava din cand in cand sa se faca  o crusta aurie. 

Se serveste cu orice garnitura doriti, legume in aburi, orez basmati, cartofi in aburi. Va doresc pofta buna! 

TIPS-URI

1

Otetul balsamic se pune chiar inainte de cuptor, ca sa nu coloreze carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

07.09.2015, 22:14

delicioasa reteta si frumoase poze

Rahela Velicu 1

26.02.2016, 19:24

foarte bun!

mihaelar63 1

03.12.2018, 20:28

Sylvia , multumesc pentru reteta !!! Cu gandul la aceast pastrav eu am preparat crap . Nu stiu ce s-a intamplat in cuptor , dar a iesit ceva minunat . Cu siguranta am sa mai repet experienta !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar